Norrtäljepunken

I lördags var det inte i första hand skabaluns på studentäckelpäcklenas Allhuset, utan punkkväll på Ungdomshuset i Norrtälje. Banden som spelade var Poor Old Slugs, Antipati, Tysta Mari, The Lowlifes, The Crack Babies och The Part Timers som mer eller mindre ersatte inställda Uppsorstid. Trots en bitvis klen åhörarskara var det en lyckad afton. Detta intygar också arrangören, som jag hoppas får blodad tand och fortsätter arra spelningar i Roslagen, där det mot all förmodan verkar finnas ett latent intresse för riktig punk.

U-huset är en bra och rymlig lokal, men sitter på en väl skitnödig nykterhetspolicy vilken principiellt inte tillåter insläpp av vuxna människor med en öl innanför västen. Två radiobilar med tillhörande grisar fick på landsortspolisens vanliga sätt lite att göra när de skulle avvisa en något överförfriskad herre runt trettio.

Er ödmjuke och rundlagda francos såg bara två akter - Poor Old Slugs och The Lowlifes. Båda imponerade. I P.O.S. verkar den nya basisten ha kommit väl till rätta, och de levererade ett tight och välspelat set, där de svagaste bitarna var körandet (kan styras upp) och ett lite väl modigt val av cover i Blitz' New Age.


image128


The Lowlifes blir bättre för var gång jag ser dem - de börjar bli sjukt tighta, och det klär verkligen bandets UK82-sound, som trots att det bitvis är tillbakablickande (vad är inte det?) känns långt ifrån daterat.

image127

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0