Baltzer Wonderland

image112

   Han Solo Baltzer är en mycket speciell herre vars avtryck i den svenska punk- och hardcorescenen icke får slätas över och glömmas bort. Under Vita Husets sista år (alltså, då det fortfarande stod kvar i det egentliga Täby) spelade han i hardcorebandet Second Thought som presterade en samtidigt humoristisk som skitförbannad och välspelad HC som alternerade mellan svenska och engelska, och hann med en mängd spelningar i Sverige, minst en utlandsturné (med Holländska storpoeterna Antidote) och medverkan på samlingsskivor såväl som splitsläpp och egen sjua. Den egna EP:n hette Really Fast or Die och släpptes av Really Fast Records, med omslag tecknat av grindcorebandet Bingo's längsta medlem Erik. Spliten var med Östersundsbandet(?) Assel och släpptes av Promenade/Thrashin/Bent Edge/Busted Head/Envelope/I Am The war.
  
   Second Thought splittrades i början av 2000-talet och blev till The Kind that Kills, men sparkade sedermera Baltzer och gick således miste om en karismatisk och unik sångare, textförfattare och personlighet. Dadde (som bland annat hade Bent Edge Records, samt spelade i Disculpa och roddade ett och annat zine under 90-talet) spelar numera i band som To What End?, Ubba, Asta Kask, och Wolfbrigade, medan Lill-Martin (eller Elias, som han kallar sig nuförtiden) koncentrerar sig på To What End?
   Baltzer själv spelar mest World of Warcraft.

   Fem praliner med Second Thought laddas med fördel ner H Ä R. Det är hitlåtarna Parlez Vous Shit och Dagens Jävla Sanning från spliten med Assel, samt den tidiga A Stab For Every One You Love (om kamraten Emanuel Magnusson som stacks ner av nazister) från samlingsskivan the Punishment Is Here (New Noise/Busted Head). Dessutom två helt osläppta låtar som Lill-Martin och Han Solo skrev själva och spelade in i Marts villa-studio i Tumba sommaren 2001.

   Som grädde på marmeladen bjuder Paco även på Östermalm Boys - Upperclass Rock'n'Roll - ett fylleprojekt om fem låtar - väl valda covers av band som exempelvis The Templars och Skrewdriver, eller bajtade på annat sätt - med bland andra Han Solo, DLK-Mart och Lill-Martin i sättningen. Vem den fjärde medlemmen är, är däremot höljt i dunkel.

Kommentarer
Postat av: Nicke

Jag trorv jag vet vem den sista medlemmen är. Baltzer borde ha en återkommande spalt i Aftonbladet eller annat rikstäckande organ.

2008-02-05 @ 23:25:09
Postat av: Simon

Såna här små guldkorn gör livet lite lättare att leva...

2008-02-06 @ 20:50:25
Postat av: -

BALTZER WONDERLAND

You had the charm and charisma, you were living a life of crime
You took us all under your wings when you came to our small town
a bum, a punk, a lazy slob, but with a heart of gold
On the run from the law, you never did what you were told

When we're old and grey one day
We'll sit with pipe in hand
And listen to the stories told
of Baltzer Wonderland

Piles of shit surround your path but you will not give in
there's always time for beers and laughs and friends of old within
the police won't stop harrassing you, they'll never let you be
But you were born a rebel, and rebels should be free

When we're old and grey one day
We'll sit with pipe in hand
And listen to the stories told
of Baltzer Wonderland

2008-02-07 @ 20:47:22
Postat av: Nicke

fan vilken fin dikt

2008-02-10 @ 20:27:04
Postat av: Paco

Nicke>> Det är texten till Baltzer Wonderland av Contemptuous. http://www.myspace.com/contemptuous
Vet inte vem den anonyme kommentatorn är dock...

2008-02-11 @ 08:32:05
URL: http://punkochoi.blogg.se
Postat av: Erik

Tjena, kan inte du städa lite i Contemptuous-kommentarerna på Myspace-sidan? Och ställa in så att du kan godkänna kommentarerna... Så slipper vi mensbilder på hippies och annat spam. Eller skicka koderna till farsta_erik@hotmail.com så fixar jag det. Har Johan sett kommentarerna? Guld!
Sen undrar jag om du recenserar skivor? Vore grymt att höra vad du tycker om Abjekt. Ska bli kul att höra hur det gick i helgen med inspelningen.
/ Erik

2008-02-11 @ 19:28:59
URL: http://www.abjekt.tk
Postat av: Paco

Erik>> Will do. Jag recenserar, Ge eller skicka!

2008-02-12 @ 06:25:34
URL: http://punkochoi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0