The Lowlifes & The Lost Boys på Riot Club/KGB

Missade tyvärr att skriva något om den här spelningen innan - en spelning som det knappast gjorts någon reklam för. Kom direkt från gruvan, och missade tyvärr öppningsakten The Lost Boys, som består av medlemmar från bland annat Valpmynning, The Lowlifes och Grave Disorder, och som enligt uppgifter från vissa skallar i den inte alltför tilltagna publiken gjorde ett lovande första framträdande.

The Lowlifes blir som jag sagt förr bara tajtare och bättre för varje spelning, och även om gårdagens gig var lite väl kort (på grund av KGB's regler beträffande tider och levande musik) så var det näppeligen någon besvikelse. Publiken var förutom de närmast sörjande en hyfsad blandning av brandmannabillys och mer allmänna KGB-besökare, och stundom röjdes det rätt friskt. Ska bli mycket trevligt att höra resultatet av studioinspelningarna som bandet just nu företar sig.

Sammanfattningsvis var det en ålrajt tillställning på ett ställe som är bättre lämpat för sparsamt besökta evenemang, som gårdagens.

Det där tillskottet igen...

Affischen är lite annorlunda nu.Och mellan de olika flygartyperna har The Lowlifes både avförts och tagits tillbaka, Nitad hoppat av och Royal Stakeout avbokats, medan tillfrågade band som Dobermann Cult och Makabert Fynd fått se sig själva avförda från line-upen till förmån för "större" band. Det ska dock bli kul att se hur The Pints låter anno 2008. Måste vara bortåt åtta, nio år sedan jag senast såg dem.


Royal Stakeouts debutalbum

Royal Stakeouts debutalbum borde ha kommit för flera år sedan tycker man, men har låtit vänta på sig och släpps inte förrän nu 2008 på Göteborgska etiketten Distroi Records, bakom vilken samma människor finns att hitta som arrar Oi! It's Summer och har en massa annat kul på gång.

Gå i alla fall in på Royal Stakeout's Myspace-sida och lyssna på tre låtar från kommande stycke svensk punkhistoria. Personligen tycker jag att det låter mycket lovande.


Ville rekommenderar... The Dicks - Dicks Hate the Police 7"

image153
Ville

Ville är en mykolog från söder om Söder som gillar att plocka saker och att lyssna på punk. Här rekommenderas Amerikanska The Dicks. Ordet är Villes:

image159


The Dicks är kanske inte USA:s bästa band, men utan tvekan Texas bästa, och låten Hate the Police är i sin tur utan tvekan Dick's bästa. Därför känns det naturligt att lägga ut just Hate the police EP -  Dock inte originalet (som släpptes -80 på Radical records, och som man i dagens läge får punga ut med runt $500 för), utan en bootleg-variant som man kan få tag på för omkring $7. Jag nöjde mig med det andra prisalternativet.

image160


Det intressanta med The Dicks, bortsett från deras musik, är sångaren Gary Floyd. Han var fet, öppet homosexuell och klädde på spelningar ut sig till dragqueen. Det måste ha varit väldigt populärt i Texas på den tiden.


För dig som är obekant med The Dicks, tryck här och lyssna på Hate the police, Life time problems och All night fever.  


Kolla även på The Dicks liveframträdande med låten Hate the police från 2006 här:


Blä

Affischen är lite annorlunda nu:Frågan som väcks är: Var fick Tictox luft ifrån? Helt plötsligt är det tydligen helt okej att spela för skinheads igen, kanske ytterligare ett tecken på att JC-ska'n är här. Jag minns när jag såg dem på Studion typ 1998 eller så och dom sadlat om till något sorts popband sedan dom skrivit på för något bolag och ville gå mainstream: "Ledsen, men vi spelar inte för er grabbar längre", lät det då. Men nu passar kostymen tydligen. Nåväl, mig passar det inte alls. Tictox, som aldrig varit kul vare sig som pop- eller skaorkester, kan dra åt helvete!

I övrigt:

* Argy Bargy
släpper snart ett nytt album.
 
* Ryktet (eller snarare bandet själva) gör gällande att Indecent Exposure kommer att spela i Sverige i höst. Det vore väl roligt?

Kjellegubben uppdaterad

Nyheter och nya gratislåtar på Helltunes. Sug i er på http://www.kjellhell.se

Ville intervjuad på Vyn från Ekevalla

Läs intervju med Ville från Punk & Oi! & Annat Skoj på Vyn från Ekevalla.

Vi avbryter bloggen för att ge plats åt ett nyhetsinslag från 80-talet
Ville rekommenderar... Xpozez - Burntout Youth 7" m.m.

image153
Ville

Ville är en driftig ung storfiskare med rosor på kinden och solsken i blick. Snart går han in i studion för att göra egna avtryck i (punk-)historien. Här rekommenderar han andras:


image157

Ännu en skiva som har spelats ofta. Fan vad jag älskar brittisk punk från 80-talet! Så många bra band och så många bra skivor! Burntout youth med Xpozez är en av dem. Denna goding från -84 är bandets fjärde släpp (Bearded viking / Retaliation records), och i mitt tycke det bästa (i jämförelse med de andra släppen jag har hört, dvs1000 Marching Feet och Be My New York Doll). Huddersfieldgänget levererar fem låtar i ren UK-82 anda (eller vad det nu kallas.) Bara A-sidan, med låtarna Burntout youth och Deformation dancing är skäl till att inhandla skivan. Seditioneries, Democrazy och Huddersfield sucks på B-sidan är inte så tokiga de heller.

En bra skiva med Xpozez (som senare blev mindre bra Instigators) kan laddas ned här!


1. Burntout youth / Deformation dancing

2. Seditioneries

3. Democrazy

4. Huddersfield sucks


P.S. Finns det någon där ute som äger/har hört deras första ep Systems Kill?


Nu när jag har nämnt Instigators, kan jag lika gärna lägga ut någon låt med dem också. Tycker inte att bandet har levererat så jättemånga hits, men det finns två. Två suveräna låtar. Låt nummer ett är Monkey Man från samlingen Bollox to the Gonads - Here´s Testicles och den andra är en låt från dears kassett demo, som jag saknar titeln till.

Testa Instigators här.


Cheddar Collection #11

image156


Ja, jag vet vad ni tänker: I början var det meningslöst men lite småroligt. Nu är det meningslöst och smaklöst. Men jag förhärligar inte sånt här snusk - jag bara skildrar verkligheten så gott jag förmår. Här med hjälp av Kimmen, som dokumenterade det här skandalösa beteendet på Rebellion-spektaklet i Wien. Som om inte Österrike hade ett tillräckligt risigt rykte redan..:(

Jo, precis så bra är det.
Pigalle - PigalleArthur Kitchener - Taxi Driver

Det där tillskottet...

image155


Så ser flygaren ut för tillfället. Typ alla svenska aktiva och icke längre aktiva med en rakad/taggig publik är tillfrågade, och minst hälften lär komma att spela, i alla fall de som fortfarande finns. Ambitionsnivån är sjukt hög när det gäller framtida planer för det här gänget, som delvis är detsamma som det bakom kidsens Jamboree på Kafé 44 och studentskajippona på Allhuset. Det enda man egentligen kan klaga på är väl JC-horan Skavers i listan över de potentiella akterna och att evenemanget (liksom en annan mycket klok herre påpekade för er ödmjuke glutenintolerante baguetteslukare) går av stapeln i augusti - samma månad som Kuggnäsfestivalen, Augustibuller, Rasslepunken och Rebellion kör sina fester. Visserligen inte samma datum, men ändå. Vet inte om Backbeat kommer köra nåt i år, men känner jag exempelvis en av arrangörerna rätt så blir det nog en pilsner i en park istället, och det kanske är lika bra. Augusti är proppmätt på punk.

Man ska inte klaga över det, dock. Det fanns en tid för inte så länge sen då man skulle kissa ner sig av upphetsning över hälften av de här arrangemangen utspridda över ett år. Dessutom är det ju på hemmaplan, och eftersom Stockholm är världens vackraste stad näst efter Brest, så är Capital Chaos förstås en given succé.

Tillskott till festivalsommaren 08

Kan bli bra som fan:

http://www.myspace.com/capitalchaosstockholm

Ville rekommenderar... Zounds - Can't Cheat Karma 7"

image153
Ville rekommenderar

Ville är en tecknad figur från Vantör som samlar på svår punk och pysslar med fiskar. Han är liksom Dolph Lundgren en rysk boxare, och här har han nu ordet:

Nu när jag har läst en recension av The curse of Zounds med Zoundshttp://ekevalla.blogspot.com/, är jag bara tvungen att lägga ut Can´t Cheat Karma EP:n med detta fantastiska band. Denna plastbit är bandets första och är släppt 1980 på Crass Records. Här hittar vi enligt mig Zounds bästa låt, Subvert. Andra favoriter är Can´t Cheat Karma och War.

image154


If you gotta job, you can be an agent

You can work for revolution in your place of employment

If you work in factory throw a spanner in the works

Interal sabotage, hit them where it hurts

SUBVERT!

Ladda ner här!


Tillskott till Festivalsommaren 08?

Det ryktas om en ny, med svenska mått mätt stor endags punkfestival mitt i den kungliga hufvudstaden i mitten av augusti. Det verkar kunna bli hur bra som helst! Mer info kommer.

Paco recenserar... The Bad Luck Charms - S/T CD

image125
Paco recenserar


(Bad Luck Charms, The - S/T CD - I Scream Records) Det här bandet såg nästan ut som det mest jävliga, lite I stil med Royal Stakeout's King Finger som han såg ut sist jag såg honom - som en prostituerad pirat-transvestit korsad med en random sleazerockare. Men det här var faktiskt den bästa av de här tre skivorna. Punk, utan tvekan, av tydligt amerikanskt snitt, men med något trevligt drag av Stiff Little Fingers över sig. I sättningen hittar vi Kerry Martinez från US Bombs. Pressreleasen påstår att det här är "sleazy rock'n'roll for fans of US Bombs, The Rolling Stones, New York Dolls, Hanoi Rocks och Dead Boys", men jag måste säga emot: Det här är fan så mycket mer taggigt. Och det är också det enda i den här nätta bunten som hindrar mig från att kräkas och avfärda I Scream som ett Miami Ink-bolag för den lättimponerade posören.

http://www.myspace.com/badluckcharmsusa


Paco recenserar... Death & Taxes - Tattooed Hearts & Broken Promises CD

image125
Paco recenserar

image153


(Death & Taxes - Tattooed Hearts & Broken Promises CD - I Scream Records) Titeln luktar ju jävligt illa, men efter Enemy Rose är man inte alltför kräsen. Death & Taxes bildades av Jim Morris, som var en av originalmedlemmarna i det gamla Boston-bandet The Bruisers, där Dropkick Murphys' sångare Al Barr en gång trakterade micken. Så bra som The Bruisers' eminenta debutalbum Society's Fools är den här skivan verkligen inte, tyvärr. Det här är mest ett stycke klassisk amerikansk rock'n'roll med punktendenser. Det finns få band som klarar av att spela sån här bourbonstinkande punkrock'n'roll utan att bli äckliga. Hudson Falcons är ett av de band som fixar det, och Main Street Saints lyckades hålla det jävligt skinheadsigt (nytt adjektiv!) och oborstat när de höll på. Death & Taxes blir mest tråkiga. Plattan innehåller 10 pissljumma låtar, och är proddad av Jim Siegel som tydligen är känd för att ha jobbat med band som The Unseen och Blood for Blood.

http://www.myspace.com/deathntaxesband


Paco recenserar... Enemy Rose - Promises We'll Never Keep CD

image125
Paco recenserar

image152


(Enemy Rose - Promises We'll Never Keep CD - I Scream Records)
Precis lika löjliga som det låter är Enemy Rose - "Belgium's Finest". Det verkar som om sleazespöket har slagit sig in I "gatpunken" på riktigt, och jag skyller det mesta på The Bones, som trots att de inte röner mycket uppmärksamhet här hemma i Sverige drar stor publik och är en stor favorit bland förvånansvärt många skins och punkare på kontinenten. Mycket riktigt verkar Enemy Rose vara stora fans av band som Quireboys, Hanoi Rocks och Velvet Revolver, och den hårt stylade kvintetten består föga förvånande bland annat av två medlemmar från The Heartaches, också de ett sjukt tråkigt band från belgien, som senast var Sverige-aktuella som förband till Lars Frederiksen & The Bastards. Man kan kalla den här typen av musik för "punkens" svar på Miami Ink. Skivan här innehåller tolv dåliga låtar och är producerad av Kerry Martinez från US Bombs, och i pressreleasen heter referenserna bland annat Rolling Stones och The Dead Boys. Det här har hur som helst lika lite med riktig punk att göra som suicide girls, fåniga hattar eller leopardspandex. Jag vill inte höra mer av det här i första taget. Köp inte skivan. Om du ändå verkar peppad på den här smörjan borde du kanske läsa Crash Diet's turnéblogg istället. Om dom har nån.

http://www.myspace.com/enemyrose

JC måste dö!

Sådärja! Den är inte så värst ny, men likafullt bland det vidrigaste jag sett; reklamfilmen där ett gäng gaymodeller busar runt iklädda någon sorts skinhead/rockabilly/hattfjant-outfits. Skinheadrörelsen anno 2008 är så tandlös och rumsren att det tydligen är okej att våldta den på det här viset. Vad som behövs är fler slentrianheilande, limsniffande pensionärsrånare i kängor och hängslen, typ. Lite överilat det där kanske, men om det är vad som krävs för att skinheads ska vara något obehagligt och kontroversiellt för den stora massan, ser jag fan hellre det. Eller brinnande JC-butiker, och lynchmobbar efter de band som säljer sig som Skavers - JC-ska'ns nya ansikte, gör här.

Om skinnskallarna hade sett ut mer såhär:

image117


hade vi nog sluppit sånt här:

http://www.jc-online.com/sv/JC-Styles/Musik-Filmer/?movieid=2018

Ville (assisterad av Pontus) rekommenderar... AK-47 - The Badge Means You Suck 7"

image153

Efter en viss tids bortavaro pga strulande teknik är nu Ville tillbaka med sina rekommendationer. Han är kvar i Vantör.

Efter att ha lagt ut US chaos - Eye for an Eye EP:n här på bloggen, erbjöd sig en snäll människa vid namn Pontus att skicka mig en bränd skiva med lite andra US chaos låtar som jag inte har hört. Skivan, eller rättare sagt två skivor, kom, och innehöll förutom US chaos en massa andra band också, mest från USA. Eftersom punk från USA är ett ganska så okänt kapitel för mig, lyssnade jag igenom skivan med stort nöje. Det var då jag hörde AK 47 - The badge means you suck 7".

image151


Vet ingenting om bandet, förutom att de är från Texas. Skivan är släppt 1980(?) på Pineapple Records och innehåller två spår, The badge means you suck (som är en riktigt bra låt och anledningen till varför jag lägger ut denna skiva) och Kiss my machine (som är rätt så tråkig). The badge means you suck är också anledningen till att skivan nu finns i min skivsamling.


Stort tack till Pontus för AK-47, C.I.A, och Bored youth.


Lyssna här!


1. The badge means you suck

2. Kiss my machine


Religion religion religion... är hjärntvätt!

Anti-religion är väl antagligen ett av punklyrikens mest återkommande teman. Grunnar lite extra över hur texten till Rövsvetts örhänge Allah Allah (från 7"an Lepra Cliff, Jesus Kudd Records 1991) skulle ha mottagits om den givits ut idag? Sista versen går: "Nu är det Rushdie/ Sen blir det vi/ För Islam är en pakt/ Som vill få jorden i sin makt". Visserligen dissar dom inte skäggmiffot Mohammed personligen, men ändå. Jesus ger de sig däremot på i Jesus Var en Tomte. På samlingsvolymen Fatal Farts (Birdnest Records -9?) är båda dessa med, samt ytterligare pungsparkar riktade mot världsreligionenerna och dess utövare i Skjut en Baptist och Jehovas Vittnen. Bör kollas upp per omgående av alla som fått nog av den bigotteri, skenhelighet och vidriga människosyn religionen i allmänhet förmedlar.

Pausmusik


RSS 2.0