Capital Chaos

Den promotionella inledningen var katastrof. The Analogs som skulle headlina sattes upp som affischnamn innan de ens var tillfrågade att spela av arrangörerna, hoppade sedan av (visserligen inte CC's fel) och ersattes av Zooparty; ett band som ingen (punkare) hört men som marknadsför sig själva med producenter från Sex Pistols och The Damned. Band som verkligen skulle ha behövts på festivalen, som skivaktuella Royal Stakeout avbokades, liksom Grave Disorder och The Lowlifes, som senare helt plötsligt var tillbaks på flygaren och genomförde sitt gig. Gatpunken fick se sig ersatt av politiskt korrekt 77-retro och cheap monday-hardcore. Unit Lost kunde inte spela - något som inte avslöjades av arrangörerna förrän någon dag innan festivalen, trots att de enligt uppgift hade informationen ett bra tag tidigare. Dessutom avbokades Sinners Since Birth med motiveringen att de skulle vara "Sverigedemokrat-vänliga", vad fan nu det är för något? Både band och folk hade hotat med att inte komma om SSB spelade, något som framstår som helt absurt och ganska bajsnödigt. Detta påstående (det att bandet skulle vara "Sverigedemokrat-vänliga") kan undertecknad dementera å det bestämdaste. SSB är inget PK-band, men absolut inte heller ett band som skulle springa högerns eller rasisters ärenden.

Inte heller comebackbandet The Pints lirade, så det är väl med spritfett på kinden och skepcism i blick man stilla önskar CC lycka till med nästa års Cock Sparrer- och The Specials-arr.

Trots allt detta var det en mycket lyckad kväll, med mycket folk (som till viss del köpt sina biljetter medan bandlistan fortfarande var en aning mer intressant) som var en blandning av punkare, skinheads, gubbar, tanter, och rancidpunkare men som dominerades av Cheap Monday-maskeradbesökare. Av de band Paco såg var såklart The Lowlifes bäst, trots att de spelade med inlånad basist (från Antipati) eftersom deras mycket duktiga ordinarie var skadad i armen. Novelties spelade jävligt arty 77-nostalgi som bitvis lät riktigt bra, och Regulations var klart bättre den här kvällen än när jag såg dem för flera år sen på Who Killed Marilyn. Makabert Fynd (som f.ö. just meddelat att allstar-skägget Doltz Dontcare lämnar bandet till förmån för andra projekt) manglade i sedvanlig ordning. Skulle gärna ha sett Zooparty också bara för att kunna såga dem, men då var jag nog nån annanstans.

Surfa in på http://myspace.com/capitalchaosstockholm och glo på en mängd bilder från festivalen. De två nedan är stulna därifrån, utan tillåtelse. Om CC skulle ha något emot det hoppas jag de säger det, så tar jag bort dem.The Lowlifes


Novelties

Kommentarer
Postat av: J-sson!

The pints och unit lost lira inte...Fy fan va skönt att jag inte åkte,det hade

inte varit värt det.Rassle ska det va!

2008-08-19 @ 07:14:31
Postat av: Kungsol

Helt okej kväll faktiskt.

Måste tacka Tysta Mari för all bez också... Bland diamanter och tårar.

2008-08-19 @ 11:15:07
Postat av: Pelle

Summan av själva kardimumman så tycker jag att det gick ifrån en helt värdelös arr. med allt tjafs hit och dit till en jävligt rolig tillställning!

Ett stort plus med snus och cigg bordet. =)

Men om dom ska lyckas få dit jättar som Cock Sparrer och Specials så får dom nog sköta det lite bättre från början...

2008-08-19 @ 11:39:06
Postat av: Robert

det var ju helt grymt, hela kvällen. speciellt regulations! lowlifes är ju bara a bunch of kids!

2008-08-19 @ 12:35:25
Postat av: Tobias Lindgren

Sverigedemokraterna är ett antirasistiskt, kulturnationalistiskt och invandringskritiskt mittenparti, så jag förstår inte riktigt kopplingen...

2008-08-19 @ 14:53:05
Postat av: Paco

Kungsol>> Opoku made you do it :)

Pelle>> Jo, det var kul!

Robert>> Eh...

Tobias Lindgren>> Jaså du? Var det det dom sa till dig? Annars får du väl fråga SSB:s belackare om kopplingen.

2008-08-19 @ 17:26:37
URL: http://punkochoi.blogg.se/
Postat av: Thomas

Själv hade jag kul. Vill särskilt tacka alla som närvarde på "överaskningsförfesten", det uppskattades som fan! Sen tyckte jag att det som var bra var bäst och det dåliga var sämst. Ungefär som alltid alltså :-)

2008-08-20 @ 09:57:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0